ns 40 korting student na studie

om langere afstanden met de U-Bahn of de S-Bahn te overbruggen. De kaart werd in het begin ook wel Camielkaart genoemd, een verwijzing naar Camiel Eurlings, de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat. Er zijn voor dit abonnement wel enkele uitzonderingen waarbij niet in- en uitgecheckt hoeft te worden: ICE indien van of naar het buitenland wordt gereisd. En daarnaast, je hoeft je geen zorgen te maken om de milieuzone.

Vanzelfsprekend doet de nachtbus er wel wat langer over, maar je hoeft je nooit zorgen te maken dat je niet meer thuis komt! Vaak zul je in de metro wat muzikanten tegenkomen (vooral in het oosten van de stad soms superleuk, soms helemaal niet. Op bijna elk station staat een mevrouw klaar om om te roepen welke lijn eraan komt, waar hij naartoe gaat, wanneer je ingestapt moet zijn en wanneer hij weg rijdt. Een leuk budgetalternatief is stadsbus 100. De basisbeurs van iedere student werd met 60 gulden (27,23) in de maand gekort. Er wordt regelmatig steekproefsgewijs op tickets gecontroleerd. Scroll naar beneden voor een overzicht van alle typen vervoersbewijzen en de prijzen. Voor een bezoekje aan Berlijn heb je in de meeste gevallen genoeg aan de zones A. Zeker niet als je op én van de hoofdtrajecten reist (bijvoorbeeld het stuk tussen Westkreuz, Charlottenburg, Zoo, Hauptbahnhof, Alexanderplatz dit is een van de meest frequente verbindingen in de stad. Zone A en B : 30,00 Zone B en C: 31,40 Zone A, B en C : 37,50 Maandkaart Maandkaarten zijn er in twee soorten.

Deze staat op de buitenkant op de deuren aangegeven en bevindt zich meestal aan de voorkant van de metro, zodat de bestuurder eventueel op niet-gelijkvloerse stations kan helpen met in- en uitstappen. Voor mij overbodig en het lijkt erop dat ze op deze manier de mensen aan het werk willen houden. U-Bahn De metro die doorgaans ondergronds iets kortere afstanden met meerdere stops aflegt (de U-Bahn is vooral geconcentreerd in de binnenstad).